Természetes ajándékok

A természetes ajándékok korát éljük!

Nagyon trendi manapság természetes kozmetikumokat használni, természetbarát anyagokkal dolgozni, csomagolni, természetes alapanyagokkal dolgozni. Természetes ajándékok -at ajándékozni.

Próbálunk egyre inkább közelebb kerülni a természethez. Vagy csak próbálunk visszakerülni hozzá! 🙂

Hiszen nagymamáink még alapból ezeket a praktikákat használták.

Sokan vannak közöttünk kreatívak is, akik nyakunkba vesszük a hobbiboltokat, különböző fórumokat és elkészítjük saját magunk kozmetikumait. Sőt mi több, ha igazán jól sikerülnek ezek, akkor akár ajándékba is visszük őket.

Névnapra, születésnapra nagyon személyes ajándék tud lenni! ( Persze ha jól is sikerül…)

Nos, egyre közelebb kerülünk a Karácsonyi időszakhoz, és már sokan azon törpölünk, hogy vajon mivel készüljünk. Nekünk kézműveseknek mindig egyértelmű, hogy valami saját készítésűvel lepem meg a családot, a barátokat és munkatársakat. Mivel már vagy 6-8 éve ezt a trükköt alkalmazom már-már el is várják tőlem.

Bevallom őszintén, hogy én is szoktam alkotói válságban lenni: vagy azért mert a “nyomás” hatására nem tudok mit kitalálni, vagy a másik- ami mostanság igazán jellemző- , hogy annyi teendőm van, hogy egész egyszerűen az időmbe nem tudom belepréselni, beleszorítani, hogy mindenkinek elkészítsem ezeket a cukiságokat!

Ilyenkor jön a segélykiáltás, és indul a vadászat a neten! 🙂

Idén azt hiszem már megvagyok az elképzelésekkel, de erről majd kicsit később írok……

Viszont itt van ez a hónap tele társadalmi eseményekkel! Nálunk tobzódnak a névnapok, szülinapok….

Az idei kedvenceim a textilből készült szívek. Egyesével szipi-szupi lakásdekoráció! Pl: a szekrény gombra akasztva, a tükör fölötti lámpára, az őszi asztalidíszben, az ajtókopogtatón csüngve…. és az én csajos kedvencem amikor a szívek levendulával vannak megtöltve a ruhásszekrénybe, gardróbba. Uhhh…, amikor reggel benyitok és az a megnyugtató levendula illat kiárad a szekrényből….. sosincs olyan hogy nem tudom mit vegyek fel! 🙂

Textil szív ajándék

Na ez szerintem egy igazán találó természetes ajándék! Ezzel idén befutó leszek az összes csajos névnapba.

A másik tuti befutós tippem a kézi készítésű levendula szappanok. A levendula a kertből van, úgy ahogy illik, a szappan pedig saját gyártás, és ez megtolva egy saját kis őszi dekorral:

Illatos Őszike szappan

Na? Ugye-ugye?

Azt hiszem a karácsonyi tippjeimnek is hasonló lesz az alapanyaga! 🙂 Hamarosan jelentkezünk vele!

A trendi dekoráció

Esküvői dekoráció között manapság egyre nagyobb divatot hódítanak a Fotó Falak.

Angolul ” Photo Both” néven trendik most ezek a buli hangulati dekoráció elemek.

Lehet őket esküvőn, születésnapon, keresztelőn, családi ünnepeket és céges rendezvényeken is alkalmazni. Nagyon trendi és a vendégeket lenyűgöző dekoráció.

Hatalmas hangulatfokozó hatása van.

Különböző feliratokat táblákon adunk mellé, amivel még emlékezetesebbé és hangulatosabbá lehet tenni a közösen készült képeket! 🙂

A Falak dekorációját és színvilágát a rendezvényhez tudjuk igazítani. Az esküvők szín és témaválasztásához illeszkedik.

Miért nem leped meg Te is vendégeidet egy trendi Fotó Fallal? Biztos hogy 20-30 év múlva is szívesen nézik vissza majd az együtt készült képeket!

Bérelhetőek ezek a Fotó falak. Árajánlatot e-mailben tudunk küldeni a napok és km-ek függvényében! 🙂

Esküvői ékszer választás

Az esküvői ékszer választása terén igen eltérő a menyasszonyok igénye…. van aki ezüst, arany, gyöngy, bizsu….

Esküvői ékszer

vigart

És most egy nagyon trendi esküvői ékszer az, szeretnénk Nektek ajánlani. Egyedi készítésű horgolt ékszerek.

Ahogyan mi is, mint az Agriart saját készítésű kézműves köszönőajándékokat ajánlunk Neked, így ebbe a természetes közegbe szinte “természetes”, hogy kézműves ékszereket ajánlunk! 🙂

Ez nem más, mint Víg Orsi által készített horgolt kézműves ékszerek, amit “Vígart” néven találsz meg:

http://vigartekszer.hu/

esküvői ékszer

A színes gömbök vidámságot, energiát, csöppnyi bohémságot sugallnak, a formák, stílusok változatossága pedig megteremti a lehetőséget, hogy mindenki, így a menyasszonyok is találjanak megfelelőt a kollekcióban! A kézműves áron beszerezhető különleges ékszerek egyedi igényeknek megfelelően is készülnek! Orsi egyedi termékeiből esküvői ékszer kollekcióval is várja a vevőit!

Egy kicsit feledésbe merülő technikával, a horgolással készülnek az ékszerek, új köntösbe bújtatva azt. Ékszerei alapvető motívuma a saját kezei által selyemcérnából,gondosan horgolt gömb. A szivárvány minden színében pompázó bogyókhoz különféle minőségi alapanyagokat társítva születnek a változatosabbnál változatosabb darabok.

Tudtad, hogy a menyasszonyokat is bizonyos típusokba sorolják?

Tudtad, hogy a menyasszonyokat is bizonyos típusokba sorolják?

Menyasszony típusok ezreit olvashatjuk a világhálón! Most itt is láthatjátok összeszedve a típusokat! 🙂

Mint ahogy vannak horoszkópok, smink típusok, szín típusok….. Benneteket is típusokba sorol a média. Te vajon melyikbe tartozol?

 1. A költségcsökkentő
  Ez a típus saját magának gyártja a meghívótól kezdve a köszönőajándékokon át a dekorációt. Legfőbb inspiráció forrása a Pinterest, ahol folyamatosan bújja a csináld magad ötleteket. A ruhája valószínűleg valamilyen bizományiból való, esetleg online rendelt. Megpróbál minden tételből faragni egy kicsit.
 2. A menyaszörny
  Ez a fajta menyasszony különösen gyakori, sokan ismerik a típusát és még többen félnek tőle. Ez a menyasszony szinte mindenben talál hibát, elsőre általában semmi nem jó. A virágok nem elég frissek, a zene nem nyerte el a tetszését, a dekoráció színe nem megfelelő. Folyamatosan kritizál, ezt pedig emelkedett hangon teszi.
 3. Az esküvőellenes
  Nem egészen tiszta, hogy ez a leendő ara miért dönt úgy egyáltalán, hogy megházasodik, de leginkább, hogy esküvőt szervez. Elveti a tradicionális menyasszonyi ruha színeket, nem akar egyáltalán virágot az esküvőre, koszorúslányokról hallani sem akar, templomi esküvőről pedig aztán végképp nem.
 4. A hercegnő
  Ő az a menyasszony, aki már öt éves korától tervezgeti a nagy napot, hogy akkor mi hogyan fog zajlani és mi hogy fog kinézni. Természetesen a herceghez megy hozzá, és hatalmas összeget költ az esküvőre.
 5. Az ideges
  Úgy hiszi, hogy ami csak lehet, biztosan minden tönkre fog menni az esküvőn és az egész szervezés kicsúszik a kezei közül, még a ceremónia alatt is azon izgul, hogy mi nem a terv szerint fog haladni.
 6. Az utolsó pillanatos
  Ez a hölgy nem annyira izgatott az egész felhajtás miatt, mint menyasszony társai. Általában a szervezés összes pontját az utolsó másodpercre hagyja, és azzal tölt el rengeteg időt, hogy tervet készítsen arról, hogy később mikor mit fog csinálni, ahelyett, hogy abban az adott pillanatban intézné el a teendőket.
 7. A tervező fanatikus
  Ő az, aki már évekkel a lánykérés előtt tudja a leendő esküvője összes részletét az esküvői dekoráció színétől kezdve, a meghívó tematikáján keresztül, a koszorúslányok csokráig. Általában mindent magának szerez be, készít el.

Köszönőajándék trend 2017 esküvőkre


Köszönőajándék trend 2017

Az utóbbi időben minden évben megjelenik az adott év trendvonala a köszönőajándékokban is.

Nagy divatját élik a köszönetajándékok, ezért is trendi itt is minden évben írni a köszönőajándék trendről.

A legnagyobb online fórumokat aki követte az elmúlt években sok helyen megtalálhatóak voltak a ” csináld magad” és a ” köszönetajándékok olcsón” elnevezésű ajándékok.

Én erre azt szoktam mosdani, hogy egy menyasszonynak és a vőlegénynek nem biztos hogy van erre ideje a szervezés hajrájában, hogy még ezt is személyesen ők készítsék el. Az olcsó ajándékok pedig sokszor nem igazán személyre szabottak, nem igazán maradandók, sokszor fenn áll a veszélye, hogy a kukában végzik másnap. ( vagy a legrosszabb esetben még a bulin az asztalon marad…)

A tüllbe csomagolt cukorkákat egyértelműen a természetes ajándékok váltották fel.

Ha már végignéztétek a mi kínálatunkat láthatjátok, hogy mi egyértelműen a természetességet céloztuk meg: kézműves szappan, fürdősó, gyógynövénytasak, tea…. stb.

Már a tavalyi évben is nagyon sokszor lehetett látni a kövirózsákat különböző csomagolásban.

Idén ami trendet vezet az szintén egy növény. Ezek a virágmagok. Rengeteg ötlettel szolgálunk Nektek, a mi oldalunkon is megtaláljátok a virágmagok portfólióját 1-2 héten belül:

Esküvői fotózás – A fotós kiválasztása

Az esküvői fotózás mint elmaradhatatlan rész:

Egyik legfontosabb és legfelelősségteljesebb feladat a fotós kiválasztása. Fontos, hogy kire bízzuk a legfontosabb napunk megörökítését! Az esküvői fotózás egy bizalmi szerepkör:

Kit szeretnénk? Ismerőst? Profit? Barátnőt? Férfit? Nőt?

Mi most kedvenc női fotósunkat szeretnénk Nektek ajánlani. Ő nem csak egy “kattintgató” fotós, ő igazi életérzést visz a képekbe, igazi romantikát, meghittséget, nőcisséget! 🙂

Kolibrifoto fényképe.

Nézzétek meg a weboldalát és győződjetek meg róla Ti magatok:

http://kolibrifoto.hu

” Akár esküvő előtt álltok, akár még nem is került szóba, de dúl a szerelem, örök emlék készülhet.

Az e-session fotózást (jegyes fotózást vagy szerelmes páros fotózást) napfényben, zöldben, víz mellett vagy akár egy könyvtárba, a lényeg, hogy olyan helyen érdemes megvalósítani, amely nagyon jellemez Benneteket. Nektek pedig más dolgotok nem lesz, mint egymással foglalkozni, én pedig lencsevégre kapom ezeket a pillanatokat.

Esküvői fotózást illetően pedig sok ötlettel és csomaggal dolgozom, melyről a nagy napotok részleteit és elképzelésetek megismerése után pontos információkat adok.” – Emese

Kolibrifoto fényképe.

Kerti esküvői szertartásra vágysz?

Magyarországon is egyre nagyobb divat a szabadtéren, egy szép kertben megtartott esküvői szertartás. Nem csak akkor van erre esély, ha lehetőség van saját kertben megrendezni. Sok kis faluban található egy-egy romantikus templomkert. Városokban ezek inkább egy-egy szállodának a szépen berendezett udvarán valósítható meg.

A 2017-es esküvő dekor trendet itt látjátok:

esküvő

esküvő

Magyarországon is van néhány gyönyörű helyszín ezen esküvők megtartásához.

A természetes vonal itt is nagyon jól látszik. Nincs túl díszítve, inkább az apró fakó színű virágok a dominánsak. Pár natúr textíliával van feldobva, és a romantikára koncentrál.

A romantikus menyasszonyi konty kiválasztása

A 2017-es divatirány egyértelműen a romantikus, virágos, laza kontyokat részesíti előnyben. A hangsúly azt hiszem a lazán van. Nem kell jól betupírozott és lakkozott mesterműnek lennie.

Az apró virágok minden hajszínben jól mutatnak, viszont a kellő hossznak meg kell lennie hozzá:

Fontos hogy a hajadban levő virágok megegyezzenek az asztalon helyet foglaló virágkompozíciókkal. És ne feledd, virágból sosem elég! Főleg egy esküvőn!

A rózsa imádóinak

Neked is a rózsa a kedvenced? Minden nőnek van kedvenc virága. És igen, jó választás ha a kedvenc virágot motívuma visszaköszön az esküvő dekorációjában.

Akkor a vendégeidnek szánt hálád jeléül is adj valamit ami rózsásat….

Köszönőajándék kínálatunkban szerepelnek rózsa alakú kézműves szappanok, és illatgyertyák is.

Ne félj a kéktől

Sokan aggódnak valami merész színt bevállalni a nagy napon. Pedig ezek a színek a vidámságról árulkodnak. Ha bevállalósabb az ifjú pár, akkor már tulajdonképpen bármit választhatunk esküvői alapszínnek.

A kék ebben az évben különösen nagy divat. Sokan használják a lakberendezésben, sokat találkozhatunk vele az öltözködésben! Hát miért ne lehetne bevállalni az esküvőn?

Persze a képen látható kék ruha már igazán extravagáns lehet, de a dekorációban nyugodtan szabadjára engedhetjük a fantáziánkat!