Természetes ajándékok

A természetes ajándékok korát éljük!

Nagyon trendi manapság természetes kozmetikumokat használni, természetbarát anyagokkal dolgozni, csomagolni, természetes alapanyagokkal dolgozni. Természetes ajándékok -at ajándékozni.

Próbálunk egyre inkább közelebb kerülni a természethez. Vagy csak próbálunk visszakerülni hozzá! 🙂

Hiszen nagymamáink még alapból ezeket a praktikákat használták.

Sokan vannak közöttünk kreatívak is, akik nyakunkba vesszük a hobbiboltokat, különböző fórumokat és elkészítjük saját magunk kozmetikumait. Sőt mi több, ha igazán jól sikerülnek ezek, akkor akár ajándékba is visszük őket.

Névnapra, születésnapra nagyon személyes ajándék tud lenni! ( Persze ha jól is sikerül…)

Nos, egyre közelebb kerülünk a Karácsonyi időszakhoz, és már sokan azon törpölünk, hogy vajon mivel készüljünk. Nekünk kézműveseknek mindig egyértelmű, hogy valami saját készítésűvel lepem meg a családot, a barátokat és munkatársakat. Mivel már vagy 6-8 éve ezt a trükköt alkalmazom már-már el is várják tőlem.

Bevallom őszintén, hogy én is szoktam alkotói válságban lenni: vagy azért mert a “nyomás” hatására nem tudok mit kitalálni, vagy a másik- ami mostanság igazán jellemző- , hogy annyi teendőm van, hogy egész egyszerűen az időmbe nem tudom belepréselni, beleszorítani, hogy mindenkinek elkészítsem ezeket a cukiságokat!

Ilyenkor jön a segélykiáltás, és indul a vadászat a neten! 🙂

Idén azt hiszem már megvagyok az elképzelésekkel, de erről majd kicsit később írok……

Viszont itt van ez a hónap tele társadalmi eseményekkel! Nálunk tobzódnak a névnapok, szülinapok….

Az idei kedvenceim a textilből készült szívek. Egyesével szipi-szupi lakásdekoráció! Pl: a szekrény gombra akasztva, a tükör fölötti lámpára, az őszi asztalidíszben, az ajtókopogtatón csüngve…. és az én csajos kedvencem amikor a szívek levendulával vannak megtöltve a ruhásszekrénybe, gardróbba. Uhhh…, amikor reggel benyitok és az a megnyugtató levendula illat kiárad a szekrényből….. sosincs olyan hogy nem tudom mit vegyek fel! 🙂

Textil szív ajándék

Na ez szerintem egy igazán találó természetes ajándék! Ezzel idén befutó leszek az összes csajos névnapba.

A másik tuti befutós tippem a kézi készítésű levendula szappanok. A levendula a kertből van, úgy ahogy illik, a szappan pedig saját gyártás, és ez megtolva egy saját kis őszi dekorral:

Illatos Őszike szappan

Na? Ugye-ugye?

Azt hiszem a karácsonyi tippjeimnek is hasonló lesz az alapanyaga! 🙂 Hamarosan jelentkezünk vele!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.